Acqua & Sapone wil Italiaanse Tourboycot

  • Matthijs Thielemans

    Ik las dit op tourdefrance.nl :

    De Italiaanse Acqua & Sapone-ploeg van Mario Cipollini kan er niet mee leven, dat zij voor de komende Tour gepasseerd is door de Tour-directie. Team-manager Vincenzo Santoni doet daarom een beroep op de andere Italiaanse ploegen om als uiting van protest de Tour van 2003 te boycotten. “Het is een schande dat Saeco is uitgesloten van Tourdeelname. Het bewijst nog eens, dat wij als ploegen niets te vertellen hebben. Er is een monopoly van enkele organisatoren, die alle opbrengsten voor hun bedrijven opeisen”.

    Vincenzo Santoni wil, dat de Italiaanse ploegen samen een front vormen tegen de Société du Tour de France. “En daarbij moeten we ons niet beperken tot de Tour, maar ook de andere wedstrijden van hen links laten liggen. Alleen op deze wijze kunnen we succes hebben. We kunnen het ons niet permitteren om veel werk te verzetten, zonder er ook de vruchten van te kunnen plukken. Onze ploegen zijn echte bedrijven, die werkgelegenheid bieden aan 50 mensen en dat wordt allemaal betaald door onze sponsors. We zouden ook aanspraak moeten kunnen maken op andere inkomsten, zoals de TV- rechten van grote evenementen, zoals de belangrijkste Ronden, de Wereldbekerwedstrijden en het Wereldkampioenschap. Wij nodigen de andere ploegen uit om met ons over deze plannen te praten en een prominent persoon aan te wijzen, die onze belangen kan vertegenwoordigen”.

    ———————————————————————————————————————–

    Is het verstandig om de Tour te boycotten? Zo kunnen er alleen nog maar meer Franse ploegen worden toegelaten.

  • Leon

    Meer Franse ploegen wordt moeilijk, die zijn er bijna niet.

    En de Italianen hebben op zich weinig te klagen, er doen er dit jaar toch weer 6 mee. Dan kunnen de Duitsers ook wel een boycot instellen, na de non-selectie van Coast en Gerolsteiner. Of de Zwitsers, die hun TT-1 ook niet in de Tour zullen zien.

    Bovendien zullen de Italianen nooit één front gaan vormen, daarvoor zijn de commerciele belangen van de wel geselecteerde teams te groot.

  • Hans

    Ik zou het absoluut terecht vinden als A e S dat zou doen. De giro winnaar zit thuis en de man die zes, let wel, zes etappes gewonnen heeft. Daarbij komt nog eens dat coast niet geselecteerd is.

  • siegfried

    Het is zo en dat kun je gewoon niet veranderen. Je denkt toch niet dat Mapei of Fassa Bortolo zo'n publiciteit laat liggen ? Het is voor de wielersponsors het hoogtepunt van het jaar. Het zal niks veranderen want met een boycot van 2 Italiaanse ploegen zal er niks veranderen. De Fransen zullen nog minderm oeten doen om een wild card te krijgen.

  • Matthijs

    Als ze A&S laten starten zien die Fransen één topsprinter en voor de rest zijn waterdragers, in plaats van een hele ploeg met hun (bijvoorbeeld) lokale helden. Dus eigenlijk kan ik de organisatie geen ongelijk geven. Laat die Italianen lekker reclame gaan maken in hun eigen land, over commeriële belangen gesproken.

  • Wesley

    Als alle ploegen in het belang van de wielersport de handen in één zouden slaan, dan is dit een uitstekend idee. Eens kijken hoe de sponsoren van de Tour reageren als alleen Franse ploegen aan de start staan… Ik denk namelijk niet dat de hoogste bazen van Credit Lyonnais, FIAT, Coca Cola en Nike op een sterk gedevalueerd deelnemersveld zitten te wachten. En vooral in 2003 wanneer de Ronde extra aandacht zal krijgen omdat zij dan 100 jaar bestaat!

  • Pieter

    “Als alle ploegen in het belang van de wielersport de handen in één zouden slaan, dan is dit een uitstekend idee.” -> Dit krijg je dus nooit voor elkaar. Er zijn altijd wel weer sponsoren die, zoals eerder gezegd, hun eigenbelang boven alles stellen. Die willen gewoon hun shirt door het beeld zien rijden en die maakt het echt verder niet uit hoeveel Franse ploegen er meedoen.

    Bovendien is de Tour de France nu eenmaal een Franse koers. En dus rijden er veel Franse ploegen. Da's toch logisch? De wildcards in de Giro gaan toch ook voor het grootste gedeelte naar Italiaanse ploegen. En in de Vuelta……

    Het is jammer voor Cipollini. Als ie nu wel in Parijs-Roubaix was gestart en niet met z'n grote mond…..

  • Christian

    Denk die teammanager van Aqua en Sappone dat het lukt om de andere italiaanse ploegen zoals Mapei,Lampre,Alessio,Fassa Bortolo en Vini Caldirola de tour van volgend jaar te laten boycotten. No Way! Het zal die ploegen een zorg zijn dat Aqua & Sappone en Saeco niet meedoen. Zijn verdienen hun geld en hebben verder nergens last van dus volgens mij lukt dit nooit