WK Wielrennen 2017 in Noorwegen

  • Ole Bull

    WK Wielrennen 2017 in Noorwegen

    Het wereldkampioenschap wielrennen zal over drie jaar worden gehouden in Noorwegen. De UCI maakte vandaag bekend dat het Noorse Bergen in 2017 het decor zal zijn van de mondiale titelstrijd.

    Bergen kreeg de voorkeur boven Innsbruck, Melboure en Bogota. Volgend jaar is het WK wielrennen in de Verenigde Staten, waar Richmond gestreden zal worden om de regenboogtrui. In 2016 wordt het WK gehouden in Qatar.

    http://www.wielerflits.nl/nieuws/29052/wk-wielrennen-2017-in-noorwegen.html

  • Duh

    Leuk, mooie stad! Prachtige beelden met panorama's over bergen en zee. Veel steile hellinkjes ook daar aan de rand van de stad. Doorgaande verharde wegen boven de 250m zijn er echter niet in de buurt, dus een lange klim zit er niet in…

  • Armand Simonis

    Inderdaad mooi. Wel flinke kans op regen en frisjes eind september.

  • Pantani

    Buitengewoon jammer, ik had op Innsbruck gehoopt. In 2015, 2016 en nu dus ook 2017 weer geen parkoers voor de echte klimmers.

    De UCI zou het toch tot haar plicht moeten maken om alle wielerdisciplines om de zoveel tijd in een WK parkoers tot uiting te laten komen en wat dat betreft pissen de echte klimmers nu al heel lang naast de pot. Wanneer was de laatste keer eigenlijk?

  • Andere Peter

    Iets met klimmers en Bergen.

  • Jeanneman

    2013

  • Lucho Herrera

    De laatste keer? Eu? Wat dacht je van 2013…….met in de finale Costa, Rodriguez, Valverde, Nibali en de jammerlijk gevallen Uran voorop. Duidelijk te zwaar voor klassieke renners.

    Verdere klimparcoursen in de recente geschiedenis:

    1994 Sicilie: Luc Leblanc

    1995 Duitama: Olano (vermoedelijk het zwaarste parcours van de laatste 30 jaar)

    1996 Lugano: Museeuw. Ondanks winnaar Museeuw zou je dit toch als een klimparcours kunnen zien.

    1999 en 2004 Verona: Freire. Zelfde argument als Lugano. Klimparcours, maar toch gewonnen door een klassieke renner.

    2009: werd gewonnen door een klimmer (Evans), maar sterkste man in koers was zonder meer Cancellara

  • Pantani

    Ik schreef toch duidelijk een parkoers voor ECHTE klimmers. Met bergen dus ipv heuvels.

    2013: een parkoers waar Grivko vijfde word op slechts een halve minuut achter de winnaar is geen parkoers voor de echte klimmers.

    2009: je zegt het zelf al, Cancellara was de sterkste man in koers. Ook geen parkoers voor de echte klimmers dus.

    1999 en 2004: Freire kon aardig een heuvel op rijden maar elke wedstrijd die hij wint kan nooit op een parkoers voor de echte klimmers zijn.

    1996: juist vanwege die winnaar, zelfs al zat hij tjokvol, kan je dit onmogelijk als een parkoers voor de echte klimmers zien.

    1995: ja dat zal de laatste keer zijn. Dank voor het oprakelen. :)

  • El Mik

    Zal er daar in Colombia nu echt een lange klim in gezeten hebben die je als berg kunt kwalificeren, die het zwaarder maakte dan de lastigere Europese parcoursen? Danny Nelissen was ook geen gevleugeld klimmer en won daar toch ook bij de amateurs.

    Ik denk niet dat er per saldo zoveel meer hoogtemeters in dat parcours zaten dan in de lastigere Europese WK's (alleen in ijlere lucht dus).

  • Lucho Herrera

    Jouw redenatie over Grivko kan ik niet volgen. Op jouw manier geredeneerd was het WK van 1995 ook geen echt klimmersparcours. Zowel Dimitri Konychev als Rolf Sorensen eindigden in de top 10. Beiden geen gevleugelde klimmers.