Wereldkampioenschappen Weg 2014 - Ponferrada (Het laatste (koers-) topic)

  • cyclisme

    Werelkampioenschappen Weg Koers - 254,8 km. - Ponferrada - Ponferrada

  • Gregor Grenada

    Als dit prachtig gemeenschappelijke wielerkladblok daadwerkelijk op zwart (of grijs (read-only)) gaat a.s. 1 oktober zal dit het laatste grote koerstopic ooit zijn. Wat dat betreft hadden De Stakkers van Sanoma het doek niet op een beter tijdstip kunnen sluiten - ok, een dag na Lombardije was ook niet verkeerd geweest.

    Het oude, wat (koersamusementtechnisch-) positiever ogende profieltje

    Startlijst: http://www.procyclingstats.com/race/World_Championships_Road_Race_2014-Startlist

    De lijst favorieten is veelbesproken en schier eindeloos, maar brand vooral los hieronder.

    Laten we er met z'n allen nog een keer volop op los prikken!

    Als mensen echt de vingers niet voelen: het prikrecord staat op 1104 posts (http://wielrennen.startpagina.nl/prikbord/12521505/jubileumuitgave-10-jaar-wielerprikbord)

  • Clavan

    Prik

  • predator

    Prik. Vos te vroeg.

  • Anony

    Arme Emma.

    Hup Greg.

  • Carlos Danger

    Ik voel dat we tekort gaan komen.

  • Pyama

    Grega Bole voor morgen?

  • Phz

    Gesink had hier kans gehad kampioen te worden.

  • Frans Rutten

    Of te laat.

    Vos wist van zichzelf natuurlijk heel goed, dat ze niet 100% was en hield daar steeds rekening mee en alles liep desondanks perfect voor haar, totdat het moment kwam, dat de kopgroep helemaal stil viel.

    Paniek en besluiteloosheid maakte zich van haar meester. Daarna kwam ze niet zo lekker meer in positie en besloot dan toch maar alles op alles te zetten. Dat kun je dan te vroeg noemen, maar nu openbaarde zich juist, wat ze ook vreesde.

    Ze kwam fysiek duidelijk te kort (nog altijd in relatie tot haar extreem prestatieniveau), maar ook mentaal om wat er nog aan kracht over was te ontsluiten.

    Ze blokkeerde en viel totaal stil, zoals ook al weten we dat niet in harde cijfers bij de ploegentijdrit het geval geweest moet zijn.

    Maar kom: ze behaalde 8 jaren achtereen medailles! Het negende jaar lag voor het grijpen, maar eens houdt het op. Het jonkie van de klas heeft gewonnen.

  • Sergeant Hulka

    Hopelijk anticiperen de heren beter dan de vrouwen vandaag. Wat een drama met als negatief hoogtepunt de kopgroep met de allersterksten uit de koers die in de laatste kilometer doodleuk de benen stilhoudt, allemaal verlamd van angst. Bizar. Leuk voor Rabo dat Vos daarna de sprint aantrekt voor haar ploeggenote die het afmaakt.

    Linksom of rechtsom, morgen de koers waar ik altijd lange tijd naar uitkijk, maar die dan altijd tegenvalt. Zal morgen ook wel weer wachten worden tot de laatste ronde, tenzij de regen er een Oslo part II van maakt.

    De beslissing valt in de laatste 5 kilometer: Cancellara reageert alert op een tempoversnelling van Philippe Gilbert op de laatste klim, dendert de Belg voorbij in de afdaling en wint. Gerrans sprint naar de 2de plaats voor - pak 'm beet - Kristoff. Pieter Weening wordt de beste Nederlander op de 9de plaats.