Van 14-20 maart 2016 vindt het WK wielrennen voor studenten weer plaats. Dit keer in Tagaytay City, op de Filippijnen. Wil jij mee strijden om de kampioenstruien op de weg of op de mtb, lees dan hieronder hoe je in aanmerking kunt komen om geselecteerd te worden!

WK wielrennen voor studenten – achtergrond

Onder de vlag van de FISU (internationale sportkoepel voor studenten) worden om het jaar wereldkampioenschappen georganiseerd in tientallen verschillende sporten. Wielrennen en mountainbiken maken ook deel uit van de FISU WK-kalender. In 2014 was het WK in Polen, 2008 in Nijmegen en 2006 in België. De Nederlandse ploeg kent een succesvolle historie, met vele overwinningen. In 2016 vindt de volgende editie plaats op de Filippijnen.

Wedstrijden en programma

De volgende wedstrijden worden verreden in de week van 14-20 maart 2016:

Road Bike Competition

Individual road race                  – 122 km

Criterium                                  – 80 km

Mountain Bike Competition

Cross Country                          – 35 km

Cross Country Eliminator          – 1.2km 

Nederlandse selectie

De Nederlandse delegatie wordt afgevaardigd door Studentensport Nederland, gesteund door de KNWU. Nederland mag een team uitzenden van 6 mannen en 6 vrouwen voor de weg onderdelen en 6 mannen en 6 vrouwen voor de mtb wedstrijden. Deelnemers moeten studeren (hbo/wo), zijn tussen de 17-28 jaar én koersen op mimimaal elite niveau.

Kosten

Tijdens het verblijf op het WK, wordt je onder gebracht in het rennershotel waar alle delegaties verblijven. In dit hotel worden alle maaltijden verzorgd.

De kosten voor deelname zijn voor rekening van de deelnemer. De kosten bestaan uit vliegticket en reis- en verblijfskosten à €70,- per dag. Als je dus deel uit wilt maken van de Nederlandse ploeg, ben je bereid om de kosten zelf te betalen. Je kunt eventueel hulp inschakelen van sponsors of subsidieverstrekkers (bv je onderwijsinstelling) om (een deel van) jouw kosten te dekken.

Meedoen?! 

Denk jij een gooi te kunnen doen naar de kampioenstruien én ben jij bereid om zelf zorg te dragen voor je reis- en verblijfskosten? Stuur dan voor 6 januari een mail naar nswvos@gmail.com met daarin een aantal relevante palmares. SSN Topsport buigt zich dan met de KNWU bondscoaches over de selectie.